[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Reacties van Lezers

Maakt de redactie er een zooitje van? Vind je dit de beste site op internet? Laat het ons weten. Opmerkingen kun je achterlaten op de pagina Geef een tip. Persoonlijk antwoord van de redactie verzekerd.

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >>
De list van Kok
Verkiezingen. Over enkele maanden is het weer zover. Het om de vier jaar terugkerende ritueel stemmen. Althans moet het stemmen noemen. Je kunt natuurlijk wel stemmen op jouw favourite partij, maar eigenlijk is de beslissing allang gevallen in het torentje van Kok. Vorig jaar mei om percies te zijn. Toen zaten Kok, Netelenbos en Pim Fortyn met z’n allen in het torentje te praten over hoe nu verder. Acht jaar paars had geen enkele vooruitgang geboekt. Kok wou van Nederland zijn natie maken. Maar hij wist natuurlijk allang dat hij na acht jaar geen rol van betekenis zou gaan spelen in de bedrijvende politiek. Nee, hij had allang besloten dat hij de grote man achter de schermen zou zijn. Daarom had hij een list verzonnen. In een van de darkrooms die hij wekelijks bezocht had hij een wel heel raar mannetje leren kennen. Onze nu reeds bekende Proffesor Pim. Voor Kok de ideale man die op het podium van Den Haag kon komen te staan, als hij het slim spee. Het idee is natuurlijk geweldig. Zet iemand neer die zegt wat iedereen wil horen, schrik daarmee de andere partijen de stuipen op het lijf, en verzin een manier waarop veel stemmen verloren gaan. En dat was de reden dat Netelenbos erbij zat. Kok had al wel eens gehoord van problemen bij de NS, maar nu kwam in hem een geweldig idee op. Moet je je voorstellen, als de problemen bij de NS zich voor blijven doen dan gaan meer mensen met de auto. In de auto betekend in de file, maar dat is beter dan in een treincoupe zitten. Maar als nu de helft van de mensen in mei naar de verkiezingen gaan dan komen ze allemaal in de file en zijn ze te laat om hun stem uit te brengen. De andere helft gaat met de trein, die op die dag natuurlijk weer een of andere wisselstoring of een stroomuitval hebben, of misschien wel bladeren op de rails. Het is dan wel mei, maar als je het slim speelt heeft niemand het door. Iedereen is dan toch te druk bezig zich te ergeren. Enfin, alle treinstemmers komen ook te laat. Alleen de mensen die wel op tijd zijn, zijn de aanhangers van Pim Fortyn. Die gaan over de ruggen van de zwarten. En waar komt het dus allemaal op neer. Pim Fortyn wordt de minister-president, de vleesgeworden vertolking van Kok’s duistere brein. De monarchie wordt afgeschaft. En Kok zal voor eeuwig en altijd regeren over het mooie Nederland. Nou en?
Sander Basten

TK: Gaat u met uw geweer de goede toren in?
Neurotisch
Politiek Nederland reageert weer neurotisch op signalen waar ze wat van te leren kan. Er komt, naar ik hoop vier jaar lang, eindelijk (reden en aanleiding, legitimering voor) levendig en direct debat over het multiculturele, het thema van Fortuyn.
M. Jahfel

PvdS: Wilt u de volgende keer een leuk mailtje sturen? TK: Of wilt u er anders mee ophouden?
LPF
Waarom staat LPF er nog niet in?
anoniem

FvO: Libertijnse Partij Friesland? PvdS: Lullo’s Piesen Ferder? TK: Lebenese People’s Front? MH: Waarin?
Colleges Balkenende
Goededag, Ik lees hier op de site dat Balkenende is gestopt met colleges geven op de Vrije Universiteit. Naar mijn weten is dit niet waar. Hij had het plan om te stoppen maar na veel protest van studenten en na een nieuwe verwelkoming is hij weer begonnen met lesgeven. Als ik jullie was zou ik dit nog maar even natrekken, want het geven van oud nieuws over politiek is een zeer slechte zaak naar mijn mening. Met vriendelijke groet,
Een VU-student

MH: Dank u voor de tip. FvO: Laat ons weten wanneer ze zijn en we komen!
[Lees hoe Balkenende zijn studenten in de steek wilde laten]Overambitieus kapperszoontje
Ik zou zo graag iets willen vragen: hoe is het toch mogelijk dat een zo duidelijk karakterloos, principeloos, overambitieus kapperszoontje zonder achtergrond, kortom: een goed opgeleide domkop als Ad Melkert het zo ver kan schoppen?
P.F. van Rijk

MH: Verwachtte u echt een antwoord op deze vraag?
Gedogen (ingekorte brief)
Verbaasd las ik de column van Ernst van der Pash waarin hij vol trots verkondigde dat het gedogen de parel van de Nederlandse wetgeving zou zijn. Vol verontwaardiging constateert hij, zoals we in zijn aanhef kunnen lezen, dat het ‘CDA nu toch echt wel te ver gegaan is’. En waarom? Omdat het CDA het gedoogbeleid wil afschaffen.

Wanneer je mensen aanvalt op hun standpunten, kom dan met argumenten, niet met karikaturen. Een inhoudelijke discussie over gedogen gaat veel verder dan een jointje hier en een pilletje daar. Gedogen heeft op meer zaken betrekking dan alleen maar op het roken van een grote toeter in de huiskamer. Gedogen heeft te maken met een overheid die achterwege laat waar we een overheid voor hebben: handhaving en het stellen van grenzen. Het gaat om het bewezen verband tussen drugsgebruik en criminaliteit, het gaat om onveiligheid op straat, het gaat om Enschede, het gaat om Volendam en al die andere gevallen waar iets wat niet mocht gewoon geaccepteerd werd, met de meest rampzalige gevolgen van dien.

Vaak genoeg heb ik een kritische houding aangenomen ten opzichte van de denkbeelden van het CDA. Maar de constatering staat als een huis. Jan Peter Balkenende heeft gelijk: Het is tijd voor een andere aanpak. Het is juist de column van Ernst van der Pash die hiervoor het bewijs levert. En Ernst, het schrijven van een goede column is meer dan alleen maar het becommentariëren van een uitspraak. Daarom zijn er zo weinig echt goede columnisten.

Jan Dirk, Groningen

MH: Onze gewaardeerde columnist heet Ernst van der Pasch. Pasch, met ‘sch’.
[Lees de column over gedogen]Spelfouten
Geachte redactie van Stemhok.nl, Een zeer interessante site. Altijd fijn om scherpe reacties te kunnen vernemen over en weer. Fijn ook dat u de reacties van lezers goed controleert op spelfouten en andere stupiditeiten op gebied van taal. Helaas is het dan toch weer jammer dat de betekenis van deze berispingen tot een dergelijk laag niveau zakt wanneer Stemhok.nl zich ook schuldig maakt aan bepaald incorrect taalgebruik.

Kijkt u uw ‘up to date’, ‘wekelijks ververste’ en zeer zeker opmerkelijke site toch nog eens rustig door. Vergeet de spellingscontrole niet bij o.a.: Het weetje van de week; het niet bestaand woord ‘zetelaantallen’, Colums; het niet bestaand woord ‘modelspoorbureau’, tevens het, waarschijnlijk zelf verzonnen woord, ‘uberEfteling’; (helaas is ook bij de mogelijkheid tot reacties geven op deze site de kans om een umlaut te gebruiken mij niet gegeven), dan niet te vergeten het woord ‘Hans en Grietje-huizen’; die ook in het grote woordenboek der Nederlandse taal, helaas voor u, onbekend is, en als laatst bij het onderdeel Reacties van lezers het verkeerd gespelde woord ‘geestveruimende’, dit wordt nog immer geschreven met twee maal de letter r. Graag gedaan,

Elke Visser

MH: Dank, u heeft gelijk, geestverruimend moet met twee r-ren. De rest is onzin. Ook het woord ‘zeikwijf’ staat niet in de Van Dale.
AS: Over het zelfstandig naamwoordelijk gebruik van Van der Valk wordt door deze lezer opmerkelijk genoeg niet geklaagd, dus dat smeekt om een afstraffing. Ik ben van mening dat de Van Dale slechts een beschrijvend medium is en per definitie achter taalveranderingen aanhobbelt. Deze klager gaat in zijn kritiek uit van de misvatting dat woordenboeken een voorschrijvende functie hebben, hetzelfde argument dat de laatste tijd wordt aangehaald door mensen die vinden dat bepaalde woorden juist uit het woordenboek geschrapt moeten worden.

Oerstom
Tja die Pim; zijn analyses geven aanmerkelijk sterkere indruk dan de conclusies en aanbevelingen. Met een pleidooi over grotere verdraagzaamheid jegens afwijkende ideeën uit laten monden tot het opheffen van artikel 1 van de grondwet is wel zeer ongelukkig gekozen. Dat hij hier voor pleit is niks mis mee, maar er zijn andere wettelijke bepalingen die hij veel beter had kunnen aanstippen. Naast dat het oerstom is om aan de grondwet te komen ook nog eens beter bij zijn pleidooi aan sluiten. Zo is ook de conclusie dat de grenzen maar helemaal dicht moeten omdat Nederland te veel immigranten heeft binnengehaald totaal misgeschoten.

Korte, krachtige, duidelijke uitspraken. Daar is Pim voor, als het hem uit komt ja. Anders lange betogen en uitweidingen, om zijn, bij het grote publiek gevoelig liggende onderwerpen en uitspraken, te verbergen, in te pakken. Er omheen lullen heet dat en wat hij dan zegt tien keer herhalen natuurlijk terwijl dat helemaal niet nodig is; alles wat Pim één keer zegt wordt toch twintig keer herhaalt in de media. En ooohh, Pim wordt een Pimmetje als zijn uitspraken uit de context worden gehaald. Vindt je het gek met die eindeloze betogen van je. Zoeken jullie nog coulombs van een 18 jarige doemdenker van een amateur, die wat aardige stukjes in petto heeft en die nog wat harder uit de hoek kan komen dan hier boven?

Flo

MH: Stuurt u maar eens wat op.
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >>

[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.