[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Heb ik dat gezegd?

Alles wat politici liever niet hadden gezegd. Of juist wel.

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >>

"Het is een heel jong clubje, linksig georienteerd en de vrouwen zijn in de meerderheid. Kom gerust eens langs."
Aleid Wolfsen, nieuwkomer op de kieslijst van de PvdA, in de verdediging naar aanleiding van kritiek op zijn Rotary-lidmaatschap (Vrij Nederland, 17 november 2001).

"Laten we wel wezen: Er gaan in Nederland meer mensen dood aan het feit dat ze niet op tijd een schoon vaatdoekje kopen, want daar krijg je voedselvergiftiging van, dan aan miltvuur. [...] Nogmaals: het vaatdoekje tijdig vervangen is belangrijker dan een gasmasker kopen."
Minister Herfkens van Ontwikkelingssamenwerking vindt de heisa rond poederbrieven overdreven (de Volkskrant 14 november 2001).

"Een kakelende relnicht en een kakelende puntmuts bij elkaar is wel wat veel."
Als nep-imam Abdullah Haselhoef reageert op het aanbod van Pim Fortuyn om minister te worden in zijn kabinet, blijkt hij te beschikken over een wonderbaarlijke dosis mensenkennis (Vrij Nederland, 10 november 2001).

"Ik kende het politiebureau van binnen en van buiten. Kattenkwaad. Ik had een warme band met die agenten. Het is me, jaren later, overkomen dat een agent, die het verkeer stond te regelen, zwaaide en hard over straat riep: ‘Ha Hans’."
VVD-lijsttrekker Hans Dijkstal is altijd al een belhamel geweest (Volkskrant Magazine, 10 november 2001).

"Het is prikkelend en bevruchtend."
Staatsecretaris van Justitie Ella Kalsbeek (PvdA) vindt de totstandkoming van het asielbeleid onder Paars wel heel erg opwindend (de Volkskrant, 10 november 2001).

"Ik ben zowel voor mannen als vrouwen aantrekkelijk. Mensen proberen mij weleens te kwetsen door te zeggen dat ik een relnicht ben. Maar heteroseksuele vrouwen vinden mij een échte vent. Ik heb een bepaald soort botheid die zij erg aantrekkelijk vinden. Ze weten wat ze aan me hebben en vrouwen houden daarvan. "
Pim Fortuyn vertelt in Panaroma over hoeveel mensenkennis hij beschikt (7 november 2001).

"De Puttense moordzaak zou nooit een andere wending hebben genomen als Peter R. de Vries zich niet zo had ingespannen voor deze zaak. Hij heeft [..] meer bereikt dan ik met mijn Kamerwerk."
D66-Kamerlid Boris Dittrich spreekt vol bewondering over zijn grote Voorbeeld (Carp, 6 november 2001).

"Parlementaire journalisten betichten politici ervan te ver van de burger af te staan, maar zelf zijn ze ook aardig losgezongen van de werkelijkheid. Ze zijn alleen nog maar geïnteresseerd in de vraag wie de lijsttrekker wordt, wie er ruzie met de minister heeft, wie er slecht ligt, wie er een foutje maakt en dat soort triviale kwesties."
D66-Kamerlid Boris Dittrich gruwt van media als www.stemhok.nl (Carp, 6 november 2001).

"Pim Fortuyn is de Herman Brood van politiek-bestuurlijk Nederland. Ooit zal hij nog een keer een toga aantrekken en zich van de Erasmusbrug storten. Al moet je er niet gek van opkijken dat hij dan nog een zachte landing maakt in een toevallig passerende rijnaak vol piepschuim."
Theo Dragt, ex-directeur van het Centrum voor Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP) in Vrij Nederland, 3 november 2001.

"Stel je voor dat hier SGP-kerken platgegooid worden, omdat ze een fout standpunt over vrouwen hebben. "
Tom Pitstra (GroenLinks) gooit eens een balletje op. Vrij Nederland, 3 november 2001.

"Maarten Schakel zei ooit: in het Kamergebouw gingen de dienbladen met sherry naar de liberalen, de bladen met bier naar de katholieken, en de jenever naar de protestanten. Persoonlijk heb ik, hoewel protestant, liever een biertje. Maar zo bezien is de kopstoot een heel oecumenisch drankje. "
CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende drinkt uit godsdienstige overtuiging. Parool, 3 november 2001.

"Ik heb via het rekeningrijden elf miljard gulden binnengesleept, het meeste geld van alle ministers. Het beeld is dat zorg en onderwijs alles kregen, maar ik sta met stip bovenaan."
Minister van Verkeer Tineke Netelenbos (PvdA) klopt zichzelf eens flink op de borst (de Volkskrant, 3 november 2001).

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >>

[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.