[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Heb ik dat gezegd?

Alles wat politici liever niet hadden gezegd. Of juist wel.

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >>

"Eigenlijk elke zin van nu eens Rick dan weer Jet, ontkent de vorige, ondermijnt de volgende, en herbevestigt zichzelf. Rick en Jet zijn een tautologische tweeling. "
Columnist Jan Blokker over de schrijfkwaliteiten van staatssecretaris van Cultuur Rick van der Ploeg en Tweede Kamerlid Jet Bussemaker. Deze PvdA’ers publiceerden onlangs een bundel beschouwingen onder de titel Leven na paars? (de Volkskrant, 1 december 2001)

"Balkenende ontpopte zich als een soepele spreker die het pleit al gewonnen had nog voor hij zijn eerste grap had gemaakt en die ging over een kleinkind dat zijn opa had gevraagd of die nieuwe man van het CDA soms de vader van Harry Potter was."
Columnist Martin Bril waardeert de zelfspot van CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende op een spreekbeurt in Nijverdal (de Volkskrant, 29 november 2001).

"Ze roken sigaren (Wiegel), slaan de bekkens (Nijpels), spelen sax (Dijkstal), jubelen in oranje (Terpstra), schateren zich suf (Zalm), knuffelen Gordon (Jorritsma)."
Columnist Cornald Maas over de onovertroffen gezelligheid van VVD’ers (de Volkskrant, 29 november 2001).

"Vergis ik me nou, of hebben we de laatste tijd in de kunsten, op televisie en aan de top van nieuwe politieke partijen te maken met steeds meer Louis-van-Gaal-achtige figuren van wie niemand bijtijds waarschuwt dat ze te belachelijk zijn voor woorden?"
Columnist Jan Blokker in de Volkskrant (28 november 2001).

"De onderste steen moet boven."
Ad Melkert, die woordvoerder Rob van Gijzel de fractie uit werkte, blijft ferme taal spreken over de bouwfraude (PvdA-website, 28 november 2001).

"Ik ben voor pornografie. Het is tenslotte het enige middel tegen zeeziekte."
Oud-onderzeebootcommandant en oud-premier Piet de Jong (KVP, 1967 - 1971) houdt van het rijke roomse leven (de Volkskrant, 27 november 2001).

"Zijn ijdelheid roept voornamelijk ergernis op bij zijn collega’s. Mannen en vrouwen uit de Vinex-wijken in Almere, Amersfoort en Apeldoorn, ervaren zijn maatkostuums en Jaguar met chauffeur als een goed gevoel voor stijl."
PvdA-coryfee Felix Rottenberg verklaart het succes van Pim Fortuyn bij het volk (Het Parool, 24 november 2001).

"Mingelen beschikt blijkbaar over een zesde zintuig dat hij nu ook al gedachten van politici kan lezen."
Farah Karimi, buitenlandwoordvoerder van GroenLinks, gelooft niet in de paranormale gaven van Ferry Mingelen, presentator van Den Haag Vandaag (Vrij Nederland, 24 november 2001).

"Ik moet bekennen dat ik als student na afloop van bierestafettes wel eens momenten van afnemende scherpte heb gekend."
Jan Peter Balkenende, lijsttrekker van het CDA, spreekt in eufemistische bewoordingen over overvloedige alcoholinname in zijn studententijd (Carp, 20 november, 2001).

"U had me moeten zien toen ik nog studeerde, ik had erg lang haar. En als er feesten werden gehouden zonderde ik mij niet af in een hoekje. Ach jongens, ik heb meegemaakt dat ik de sociëteit verliet als Albert Heijn zijn deuren opende."
Jan Peter Balkenende was helemaal geen muurbloempje (Carp, 20 november 2001).

"Ik ben geinspireerd geraakt door mensen die verantwoordelijkheid nemen in sportclubs of, zoals in Gouda waar ik ben opgegroeid, de duivenclub."
Ad Melkert in het programma "Copyright mens" van de NCRV (18 november 2001).

"In zijn worsteling met de heikele materie heeft Koenders veel woorden nodig om helemaal nergens te komen. [...] Koenders kan het niet nalaten te ‘G.B.J. Hiltermannen’: hij spreidt kennis. Hij gaat terug in de zeer nabije historie en geeft een analyse van de situatie in en rond Afghanistan die volslagen overbodig is. [...] Praten met Koenders over de kwestie-Afghanistan werd als een wandeling door een moeras. [...] Hij profileerde zich als een breedsprakig en ontwijkend warhoofd. Ik zou zeggen: wegwezen en herscholen die man."
Bert van der Veer geeft Bert Koenders, buitenlandwoordvoerder van de PvdA, de gele kaart na aanleiding van zijn optreden in het televisieprogramma B&W (Vrij Nederland, 17 november 2001).

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >>

[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.