[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Heb ik dat gezegd?

Alles wat politici liever niet hadden gezegd. Of juist wel.

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >>

"Dat kushandje had ik niet eens geoefend voor de spiegel."
Melkert vindt kritiek op zijn bedachtzame manier van praten niet terecht (Netwerk, 16 december 2001).

"Ik wilde mee naar een feestje van de VVD-afdeling Zevenaar. Daarvoor moest je lid zijn, dus toen ben ik maar lid geworden."
Minister Annemarie Jorritsma (VVD) over haar politieke drijfveren (RTL5 Wintertijd, 15 december 2001).

"Ze zochten vrouwen die een beetje ‘breed’ waren… niet gespecialiseerd op één onderwerp."
Minister Annemarie Jorritsma (VVD) over de rol die haar postuur heeft gespeeld in haar carrière (RTL5 Wintertijd, 15 december 2001).

"Ik praat gezellig met mensen, en even swingen, dat hoort er ook altijd bij op zaterdagavond. Het is een combinatie van beide. "
Jan Peter Balkenende, lijsttrekker voor het CDA, houdt wel van een dansje (Barend & Van Dorp, 11 december 2001).

"Als ik ’s nachts om één uur thuis kom uit bijvoorbeeld Groningen, dan praat ik niet met mijn vrouw. Zij slaapt dan al, en ik geef haar groot gelijk. Bovendien heb ik dan ook geen zin om te praten, dat heb ik de hele dag al gedaan. "
VVD-lijsttrekker Hans Dijkstal en zijn vrouw leven al jaren langs elkaar heen (VPRO-programma HH Zondag, 9 december 2001)

"Hij zal toch een machinegeweer moeten pakken, als hij de gekozen minister-president erdoor wil krijgen. "
Oud-D66-leider Hans van Mierlo denkt niet dat Leefbaar Nederland op staatsrechtelijk gebied meer succes zal hebben dan D66 (Buitenhof, 9 december 2001).

"Ken je dat verjaardagsspelletje waarbij geliefden elkaar op geur moeten herkennen? Misschien iets voor de PvdA-fractie. Maar hoe herken je Melkert? Die is geurloos!"
Volgens staatssecretaris Rick van der Ploeg gebruikt PvdA-lijsttrekker Ad Melkert ongeparfumeerde deodorant (de Groene Amsterdammer, 8 december 2001).

"In Nederland zijn er net genoeg middelen voor één billboard op 15 treinstations, maar langer dan vier dagen moet dat toch niet duren. "
René Cuperus, medewerker van het wetenschappelijk bureau van de PvdA, ergert zich aan de kneuterigheid van verkiezingscampagnes (NRC Handelsblad, 8 december 2001).

"Verkiezingscampagnes richten zich voluit op het manipuleren, kneden en beïnvloeden van die beelden, imago’s en profielen die er bij de stemkeuze van de (zwevende) kiezer toe doen. Partijen prostitueren zich aldus tot een platte vorm van politieke psychologie en tot wroeten in een pseudorationele droesemlaag van beeldvorming en ‘imagologie’, wat per definitie ten kosten gaat van de informatie- en verantwoordingsfunctie van politieke verkiezingscampagnes. "
Cuperus laat zien dat wetenschappers in de politiek, zoals hijzelf, ook woorden van meer dan drie lettergrepen gebruiken (NRC Handelsblad, 8 december 2001).

"Ik ken Dijkstal al heel lang. Het is een leuke vent. Ik kan goed met hem spreken."
PvdA-lijsttrekker Ad Melkert spreekt over zijn VVD-maatje (Gogh’s Zondag, Yorin, 2 december 2001).

"De PvdA domineert niet alleen de regering, maar de publieke sector als geheel. Wie in Nederland iets wil bereiken, subsidie of toestemming nodig heeft, komt altijd de PvdA tegen. "
Hans Wansink, collumnist, over de éénpartijstaat Nederland (de Volkskrant, 1 december 2001).

"Ik was een onopvallend kind, een bescheiden pikkie. Voor mijn doen heb ik tegenwoordig een erg grote mond. Wel was ik erg speels. Daarom bleef ik zitten in de eerste klas van de lagere school. In de zesde klas, kwam ik met de hakken over de sloot in een soort elitegroepje terecht dat bijles kreeg. Ik was eigenlijk te slecht voor de mavo en te goed voor de lts."
Wim van de Camp, Tweede kamerlid voor het CDA, weet dat hij niet een van de slimsten is in Den Haag (Volkskrant Magazine, 1 december 2001).

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >>

[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.