[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      COLUMN, met nog 23 weken te gaan:

Inhoud


Door Ernst van der PaschZondagavond, kwart voor twaalf. Theo van Gogh in gesprek met Ad Melkert. Altijd leuk. Theo van Gogh dan. Het is al laat, maar ik blijf nog even zitten voor de tv en probeer om aandachtig te luisteren naar wat wel eens de nieuwe minister-president van Nederland zou kunnen worden. Let wel, "probeer". Ik hoor wat de goede man zegt, hij praat gewoon Nederlands, beter dan ik zelfs. Hij gebaart druk met zijn handen, ik zie aan de uitdrukking op zijn toch al serieuze gezicht dat het om iets heel belangrijks gaat. Zelfs Theo van Gogh houdt even z'n mond, en dat zegt toch wat.


Maar hoe lang ik ook luister, het wil maar niet tot me door dringen WAT die man nou precies aan het vertellen is. Gaat totaal langs me heen. Ene oor in, andere uit. Alsof de conrector van mijn oude middelbare school mij op vrijdagmiddag nog maar eens nadrukkelijk probeert uit te leggen waarom het niet gepast is om tegen de gymzaal aan te pissen, terwijl ik al met mijn gedachten bij het aanstaande weekend ben.Het zou bij politiek om de inhoud moeten gaan. Denk ik tenminste. Maar wat nou als geen normaal mens die inhoud meer kan begrijpen?


Terwijl ik naar Melkert zat te kijken voelde ik me een beetje zoals ik me voelde toen ik mijn laatste auto ging kopen. Nadat ik een proefrit had gemaakt bedacht ik me dat het toch ook wel verstandig zou zijn om even onder de motorkap te kijken voor je 5000 gulden aan iets uitgeeft. Niet dat ik verstand van auto's heb, integendeel zelfs. Maar ik vond het toch een goed idee, getuigen van verstandigheid en volwassenheid. Vervolgens heb ik een half uur naar een stel buizen, pijpen en een hoop olie zitten kijken, ondertussen luisterend naar een voor mij totaal onbegrijpelijk verhaal over injectie, compressie en koppakking. Dat laatste woord kende ik trouwens al wel, maar ik weet nog steeds niet wat het is.Ik heb de auto tenslotte gekocht omdat ik hem mooi vond, en ik vond de verkoper wel een aardige man, en hij had lekkere koffie.


Ik ben afgehaakt. Melkert is weggezapt. Terwijl ik naar het lege zwarte scherm staar moet ik onbewust aan Pim Fortuyn denken. Ik wil het eigenlijk helemaal niet over die man hebben, maar ik snap wel waarom zoveel mensen op hem willen stemmen. Hij is de man die eindelijk een begrijpelijk verhaal brengt naar de mensen. Weliswaar de verkeerde man, met het verkeerde verhaal naar de verkeerde mensen, maar toch. Hij geeft het volk wat het wil: Brood en Spelen. Volgens mij zou ie een hele goede autoverkoper zijn.Week 3: Krachtdas

Week 5: Grapje

Week 8: Beteuterd

Week 9: Jip en Janneke

Week 10: Zoonmoord

Week 11: Column: Gedogen

Week 12: Te land, ter zee en VVD

Week 13: Hoe Pim zijn fortuin verdiende (2)

Week 14: Seks

Week 15: Hoe Pim zijn fortuin verdiende (1)

Week 16: Links en rechts: alles loopt gesmeerd

Week 17: Mee-Regeren

Week 18: GroenLinks blijkt Fight Club

Week 20: Vrouwen

Week 21: Dagboek van een Melkertbaan

Week 22: Flipperkast

Week 23: Inhoud

Week 24: In Leefbare Lijve

Week 25: Poppenkast


[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.