[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      COLUMN, met nog 20 weken te gaan:

Vrouwen


Door Ernst van der PaschHillary Clinton was de beste. Wat een vrouw. Een man met zo'n vrouw moet wel een kanjer zijn. Sexy, intelligent, onweerstaanbaar. Je zou haast willen dat niet haar man, nee, dat zij zich verkiesbaar zou stellen. Wie weet gebeurt het nog over drie jaar. Ik zou zeker op haar stemmen. Nancy Reagan was een goeie. Oud, meer oma dan vamp, maar aanwezig, betrouwbaar en liefdevol. Ik moet eerlijk bekennen dat de naam van mevrouw Bush mij alweer ontschoten is, maar ik weet wel waarom Al Gore de verkiezingen verloor: Tipper. Alleen de naam al. Een kangoeroe. Het ging om details in Amerika vorig jaar en ik weet wat dat detail was. Juist. Tipper.Waarom zien we zo weinig van de vrouwen achter de politici van dit land? (Ik wil Pim Fortuyn overigens even buiten beschouwing laten. De enige reden waarom ik hoop dat hij minister-president wordt is om het gezicht van Bush te zien als hij met zijn First Man het Witte Huis binnenstapt … hello cowboy!)

De vaderlandse geschiedenis is sowieso al schraal als je de ongenaakbare Jacky Kennedy afzet tegen Ria Lubbers: een paranoïde vrouw die 26 keer per dag belde om te horen met welke minnares haar Ruud nu weer in bed lag.Bij gebrek aan informatie probeer ik me iets voor te stellen: Mevrouw Zalm. Voornaam onbekend. Monique misschien: Monique Zalm. Klinkt goed. Ik zie een mantelpakje, iets te brede heupen, vleeskleurige panty's, opgestoken blond haar, beetje bijgekleurd, geldinzamelingsacties op de Rotary, Raad van Bestuur van Iets. Ik word er nog niet warm van.Melkert dan … Marja Melkert? Ik moet meteen aan tante Sidonia denken. Zal de alliteratie wel zijn. Marja Melkert, voorleesmoeder van groep 4 en 5 van Openbare Basischool De Rietwijker, houdt van koken en wandelen door de duinen. Petra Rosenmöller: Vrijwilligster in een opvangcentrum voor daklozen in Amsterdam Oud-West. Anja de Graaf: Amateur-toneelspeelster. Wanda Balkenende: opblaaspop. Het swingt niet.Ik stel voor dat first lady een verkiesbare positie wordt. Sterker nog: laten we eerst haar kiezen en dan kijken wie erbij zou passen. Ik stem voor Katja Schuurman. Wie niet, trouwens?

Hopeloos natuurlijk. Ik zie haar al staan. Hoge hakken, kort rokje, lange benen, wulpse dijen, borsten fier vooruit gestoken in een weinig verhullend bloesje, lokkende lippen, uitnodigende ogen en het haar net iets te nonchalant opgestoken, naast een willekeurig bloemstuk. Probeer daar maar eens een man bij te verzinnen.Week 3: Krachtdas

Week 5: Grapje

Week 8: Beteuterd

Week 9: Jip en Janneke

Week 10: Zoonmoord

Week 11: Column: Gedogen

Week 12: Te land, ter zee en VVD

Week 13: Hoe Pim zijn fortuin verdiende (2)

Week 14: Seks

Week 15: Hoe Pim zijn fortuin verdiende (1)

Week 16: Links en rechts: alles loopt gesmeerd

Week 17: Mee-Regeren

Week 18: GroenLinks blijkt Fight Club

Week 20: Vrouwen

Week 21: Dagboek van een Melkertbaan

Week 22: Flipperkast

Week 23: Inhoud

Week 24: In Leefbare Lijve

Week 25: Poppenkast


[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.