[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      COLUMN, met nog 17 weken te gaan:

Mee-Regeren


Door Ernst van der Pasch

GroenLinks wil Mee-Regeren. Het hoge woord is eruit. Ik lees het artikel in Het Parool nog een keer om zeker te weten dat ik me niet vergis. Nee, het staat er echt. Ze zijn de rol van oppositiepartij zat, en het wordt nu tijd dat GroenLinks daadwerkelijk in de Regering komt om, jawel, Mee te Regeren, aldus Paul Rosenmöller.

Belachelijk! Tuurlijk, in theorie is het het doel van elke politieke partij om te Regeren, maar we weten allemaal dat er in de praktijk drie soorten partijen zijn: je hebt Regeringspartijen en je hebt.Oppositiepartijen.En dan heb je nog Randverschijnselen als de SGP om je eraan te blijven herinneren dat de VVD eigenlijk zo slecht nog niet is. Het hele idee is nou juist dat Regeringspartijen dingen bedenken en dat de Oppositiepartijen daar dan tegen zijn. Een heldere verdeling waar iedereen wat aan heeft. Behalve GroenLinks dan. Zouden ze daarom op het laatste congres besloten hebben alsnog vóór de bombardementen op Afghanistan te zijn? Beetje laat volgens mij. Alsof het CDA alsnog de kruisiging van Jezus besluit te steunen, omdat het ze, achteraf gezien, toch wel een goede PR voor het Christendom heeft opgeleverd.

Rosenmöller die beweert dat GroenLinks moet regeren is als de trainer van NEC die voor de start van de competitie beweert dat zijn ploeg mee wil strijden om het kampioenschap, Martin Hersman die naar de Olympische Spelen wil, Danny Landzaat in het Nederlands Elftal, of de voorzitter van Helmond Sport die vindt dat de club moet promoveren naar de Eredivisie en daar binnen vijf jaar een stabiele subtopper moet worden die meestrijd om Europees Voetbal.

Ik ken Rosenmöller niet, anders zou ik hem vandaag nog opbellen om door de hoorn te schreeuwen “Doe het niet, Paul!”. Mee-Regeren. Alleen het woord al. Mee-Regeren. Ik wilde vroeger altijd Mee-Voetballen met mijn grote broer en zijn vrienden, en als dat dan eindelijk mocht, na heel veel zeuren, huilen en onderhandelingen over wie er de rest van de week zou afwassen, stond ik altijd anderhalf uur op de linksbuiten-postie te verpieteren omdat niemand een bal naar me wilde spelen. Soms moet je je beperkingen kennen.

Kijk naar D66. Wat heeft Mee-Regeren ze nou opgeleverd, behalve dat geen hond meer op ze wil stemmen. Kijk naar Hans van Mierlo. Niemand kon zo mooi Tegen Zijn als hij. Dertig jaar een jongetje gebleven die met een guitige blik voor de camera kon verschijnen en dan zoiets kon mompelen als ”Ik dacht het niet.”. Prachtige Oppositie-Man. Ik zag hem laatst een Amsterdams restaurant binnenstrompelen: diepe wallen onder de uitgebluste ogen, moeizaam steunend op zijn vriendin. Gesloopt door vier jaar Paars. Er zit ongetwijfeld een nieuw boek aan te komen van Connie Palmen: H.M. Doodsoorzaak: Mee-Regeren.Week 3: Krachtdas

Week 5: Grapje

Week 8: Beteuterd

Week 9: Jip en Janneke

Week 10: Zoonmoord

Week 11: Column: Gedogen

Week 12: Te land, ter zee en VVD

Week 13: Hoe Pim zijn fortuin verdiende (2)

Week 14: Seks

Week 15: Hoe Pim zijn fortuin verdiende (1)

Week 16: Links en rechts: alles loopt gesmeerd

Week 17: Mee-Regeren

Week 18: GroenLinks blijkt Fight Club

Week 20: Vrouwen

Week 21: Dagboek van een Melkertbaan

Week 22: Flipperkast

Week 23: Inhoud

Week 24: In Leefbare Lijve

Week 25: Poppenkast


[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.