[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      COLUMN, met nog 16 weken te gaan:

Links en rechts: alles loopt gesmeerd


Rosenmöller weigert lastpost Tom Pitsta en ‘grappenmaker’ Mohamed Rabbae een plek op de kieslijst te geven. Tara Singh Varma, Afghanistan en nu het gedonder rond de kandidatenlijst van GroenLinks. Dat gaat de partij stemmen kosten.

Met Pitstra heeft niemand medelijden. Zijn solistische anti-bommen campagne, enkele weken geleden, is hem niet in dank afgenomen. Hij bracht Rosenmöller in de problemen en moet daar nu voor boeten. Anders ligt dat met Rabbae. De integere onderwijsdeskundige verricht al jaren goed werk voor de partij. Hij is onmiskenbaar een partij-corryfee die enig respect verdient.

Rosenmöller denkt daar anders over. Zonder pardon wordt Rabbae afgeserveerd en bedankt voor bewezen diensten. In het kader van vernieuwing wordt hij door de kandidatencommissie niet voorgedragen aan het congres. Mede ook omdat hij onvoldoende met zijn kop op tv komt.

Dat is te verklaren. Rabbae is niet sexy, niet grappig en te correct. Zo mochten er van hem geen grappen worden gemaakt over de aanslagen op de Twin Towers, een van de weinige uitspraken waarmee hij wel het nieuws haalde - en Kopspijkers. Maar dergelijke media-aandacht had Rosenmöller niet voor ogen. Komt ie een keer in het nieuws, kraamt hij hilarische onzin uit. Voordat hij ziekten gaat voorwenden of anderszins gaat dementeren, tref ik mijn maatregelen, moet Rosenmöller gedacht hebben.

Als Rabbae via het partijcongers niet alsnog hoog op de lijst komt, overweegt hij al voor de verkiezingen te stoppen met zijn werkzaamheden voor GroenLinks. Hij voelt zich in de steek gelaten door Rosenmöller en is zonder steun naar eigen zeggen emotioneel niet langer in staat de partij met verve te vertegenwoordigen in de Kamer. Het verlies van Rabbae en zijn achterban zal GroenLinks ongetwijfeld stemmen kosten.

Melkert ziet deze strubbelingen ter linkerzijde van zijn partij gelaten aan. Je hoort of ziet hem niet, maar stilletjes lacht hij in zijn vuistje. Alles loopt gesmeerd, ook op rechts. Melkert laat Pim Fortyun lekker zijn gang gaan, hij heeft immers niet veel te vrezen van Leefbaar Nederland. Integendeel: een stem op Pim, is een stem op Ad.

Het verweer tegen Fortuyn laat Melkert over aan Dijkstal, die nog steeds in een diepe winterslaap verkeerd. Laissez-faire, is zijn – van Korthals afgekeken - liberale strategie. Wil Dijkstal premier worden, dan zal hij toch op zijn minst de jacht van Fortuyn op potentiële VVD-stemmers moeten afremmen. En snel, anders is de schade onherstelbaar. Maar Dijkstal draait zich nog een keer om en snurkt verder. Waarom? Omdat hij eigenlijk helemaal geen premier wil worden. Alleen durft hij dat niet te zeggen.Week 3: Krachtdas

Week 5: Grapje

Week 8: Beteuterd

Week 9: Jip en Janneke

Week 10: Zoonmoord

Week 11: Column: Gedogen

Week 12: Te land, ter zee en VVD

Week 13: Hoe Pim zijn fortuin verdiende (2)

Week 14: Seks

Week 15: Hoe Pim zijn fortuin verdiende (1)

Week 16: Links en rechts: alles loopt gesmeerd

Week 17: Mee-Regeren

Week 18: GroenLinks blijkt Fight Club

Week 20: Vrouwen

Week 21: Dagboek van een Melkertbaan

Week 22: Flipperkast

Week 23: Inhoud

Week 24: In Leefbare Lijve

Week 25: Poppenkast


[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.