[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      COLUMN, met nog 11 weken te gaan:

Column: Gedogen


Door Ernst van der Pasch

En nu is het CDA te ver gegaan! Van mij mogen ze zeuren over zeden zoveel ze willen, ze mogen ons zelfs eindeloos doorzagen over de normen en waarden van deze maatschappij als ze denken daar stemmen mee te winnen, maar wat er afgelopen weekend op het partijcongres geponeerd is (om maar eens een politiek correcte term te gebruiken) dat pik ik niet: Het CDA wil het gedoogbeleid afschaffen.

Volgens kamerlid Theo Rietkerk wil het CDA niet verbíeden dat mensen een joint roken, ze wil het voorkómen, door alle coffeeshops te sluiten. Ik wil bij deze voorstellen om de term “volksvertegenwoordiger” per direct te schrappen als synoniem voor “kamerlid”. Waar is dhr. Rietkerk geweest de afgelopen 30 jaar. Alsof een coffeeshop softdrugs baart. Alsof niet ieder Nederlander met een IQ van boven de tachtig weet waar je potgrond, zaadjes en broedlampen kan kopen. Gelooft hij misschien ook dat ananas in blikjes aan Albert Heijn-bomen groeit…?

Maar het wordt nog erger. Volgens Rietkerk bestaat er een “één op één-relatie tussen drugsgebruik en criminaliteit”. Oftewel: iedereen die wel eens een jointje rookt is een crimineel. Zou het wel eens bij het CDA zijn opgekomen dat niet de mensen die de drugs gebruiken, maar de mensen die erin dealen, de criminelen zijn. En dat instituten als coffeeshops dat soort mensen juist de wind uit de zeilen nemen. Dat dát ook het hele idee is achter gratis heroïneverstrekking aan drugsverslaafden. Als Meneer Rietkerk, wiens grootste levenszonde volgens mij moet hebben bestaan uit het ongetwijfeld per ongeluk verorberen van een licht-alcoholisch geladen kersenbonbon, daadwerkelijk denkt dat iedere drugsgebruiker een crimineel is dan stel ik voor dat hij een paar gram willekeurige geestverruimende middelen tot zich neemt en vervolgens probeert om een bank te overvallen.

Het Nederlandse Gedoogbeleid is de parel van de nationale wetgeving, de Hoeksteen van de Samenleving, om maar eens een CDA-term te gebruiken. Ik heb zoveel tropische nachten doorgebracht met koud bier op veranda’s van smoezelige guesthouses in exotische landen om aan Amerikanen, Australiërs en Israeliërs uit te leggen wat dat is: Gedogen.

- “Well, it’s forbidden by law, but if you do it, you won’t be arrested”
- “Nooo! Really?!”


Buitenlandse ogen staren je vol ongeloof aan terwijl ze zich een voorstelling proberen te maken van het Sodom en Gomorra dat Nederland volgens hun wel niet moet zijn. Ze hebben geen idee waarover je het hebt. Ze hebben er niet eens een woord voor. Voor “apartheid” trouwens vroeger ook niet, maar toen de hele wereld dat ging doen hebben ze dat woord gewoon overgenomen in het Engels.

Gedogen is wat ons Nederlanders maakt. In welk ander land ter wereld kun je totaal laveloos over straat zwalken met een enorm kanon in je mond, de dichtstbijzijnde politieagent aanklampen en hem om een vuurtje vragen. Dat is geen criminaliteit, dat is cultuur.Week 3: Krachtdas

Week 5: Grapje

Week 8: Beteuterd

Week 9: Jip en Janneke

Week 10: Zoonmoord

Week 11: Column: Gedogen

Week 12: Te land, ter zee en VVD

Week 13: Hoe Pim zijn fortuin verdiende (2)

Week 14: Seks

Week 15: Hoe Pim zijn fortuin verdiende (1)

Week 16: Links en rechts: alles loopt gesmeerd

Week 17: Mee-Regeren

Week 18: GroenLinks blijkt Fight Club

Week 20: Vrouwen

Week 21: Dagboek van een Melkertbaan

Week 22: Flipperkast

Week 23: Inhoud

Week 24: In Leefbare Lijve

Week 25: Poppenkast


[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.