[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Leefbaar Nederland frustreert aanval D66


Door Ramon Schimmel

D66 is geen partij van zwaar geschut. De partij heeft een genuanceerd verhaal, dat zich eenmaal moeilijk laat vertellen. Zelfs zo moeilijk dat D66 zich niet langer richt op lager opgeleiden. Campagneleider Simone de Waard kiest voor een kleinere doelgroep, geen ‘mavo-4’, maar de elite en middenklasse met voldoende intellect.

Daarmee teken je zelf je nederlaag, vinden veel partijleden die de uitspraken van De Waard aanhoorden op het partijcongres in Rotterdam. De enige manier voor D66 om geen slachtoffer te worden van de verbale bombardementen van Leefbaar Nederland is de aanval te kiezen, menen zij. Niet met oneliners, maar gewoon met het eigen genuanceerde verhaal, zonder daarbij welke doelgroep dan ook te onderschatten.

Partijleider Thom de Graaf heeft eindelijk ook de aanval ontdekt als beste verdediging. Hij heeft de publiciteitsgeile Pim Fortuyn lang laten begaan, maar diens partij heeft in de peilingen inmiddels meer zetels dan D66, en dat is schrikken. Onlangs schreef De Graaf dan ook een opiniestuk in de Volkskrant, waarin hij met heldere argumenten ten strijde trok tegen het prominenste lid van het “wrakke voertuig” Leefbaar Nederland.

Naar aanleiding van die publicatie leek het de redactie van het televisieprogramma Barend & Witteman een aardig idee een debat tussen Fortuyn en De Graaf op het scherm te brengen. De Graaf wilde maar al te graag, maar Fortuyn, die normaal gesproken nooit te beroerd is het volgens hem suffe Haagse gewauwel van wat peper te voorzien, bedankte ditmaal voor de eer.

Volgens de campagneleider van Leefbaar Nederland, Kay van de Linde, wil D66 meeliften op de publiciteit van Leefbaar Nederland, en daar past hij voor. “Wij gaan een partij die in vrije val is geen parachute aanbieden”, verklaarde hij in de Volkskrant.

Maar er is nog een andere reden mogelijk voor Fortuyns weigering aan te schuiven bij Sonja: angst. Fortuyn is bang voor de argumenten van De Graaf. Vandaar dat hij ook niet gereageerd heeft op het stuk van De Graaf in de Volkskrant. Als het hem te heet onder de voeten wordt, houdt hij zijn mond.[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.