[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Is er leven na Den Haag?

Door Niels van Zeben

Om te voorkomen dat de parlementariërs die in mei 2002 de Kamer moeten verlaten de rest van hun leven achter de geraniums moeten slijten, verzamelt Stemhok.nl tips voor een succesvol leven na Den Haag.

NIEUWJAARSTIP: Keer onverwacht terug in de Kamer

Waar de meeste afgezwaaide Kamerleden genoegen nemen met hun wachtgeldregeling of proberen een nieuwe baan te vinden, probeert een enkeling via een omweg zijn weg op het pluche te heroveren. Voor hen die dit een aantrekkelijke optie lijkt: neem een voorbeeld aan C. Bremmer van het CDA.

Met het vertrek van G. Leers, die burgemeester wordt van Maastricht, ziet Bremmer een onverwachte kans opnieuw als volksvertegenwoordiger aan de bak te komen. Het leven als leraar maatschappijleer en algemeen secretaris van YMCA Nederland ziet hij na bijna vier jaar blijkbaar niet meer zo zitten. Met een ultrakorte zittingsperiode, namelijk van februari tot en met mei poogt hij zichzelf weer in de kijker te spelen.

Na de verkiezingen keert hij niet terug, omdat hij niet op de kieslijst staat. Met recht een “recordpoging kortdurend Kamerlidmaatschap”, zoals De Volkskrant stelt. In diezelfde krant motiveert Bremmer zijn carrière-move als volgt: “Ik moet overleggen met mijn werkgevers, maar als ze me niets in de weg leggen, waarom zou ik het dan niet doen? Ik heb een mandaat van de kiezers gekregen en ik denk erover dat te gaan gebruiken. Een voetballer komt toch ook weleens de laatste vijf minuten in het veld en kan dan heel waardevol werk verrichten.” Wat voetballers buiten het veld doen, is sinds kort genoegzaam bekend. Het is misschien daarom dat het CDA liever B. van Bochove de leeggevallen plek ziet opvullen. Bovendien keert hij ook na de verkiezingen terug in de Tweede Kamer.[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.