[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Balkenende laat christelijk sociaal denken vallen

Door Luc Holleman

Professor doctor meester Jan Peter Balkenende, JP voor intimi, laat zijn studenten in de steek. “Hij vindt het heerlijk om college te geven,” laat zijn secretaresse aan de Amsterdamse Vrije Universiteit weten, “Maar het CDA gaat voor.”

Veel studenten van de christelijke VU moeten tot hun teleurstelling hun rooster omgooien. In de studiegids en op de internetpagina’s van de VU prijkt nog fier de naam Prof. Mr. Dr. Balkenende die vanaf 21 januari colleges christelijk sociaal denken, maar nu hij lijsttrekker is geworden, heeft Balkenende besloten geen college te geven. Net nu de doorgaans slecht bezochte colleges van JP op grote belangstelling van studenten kunnen rekenen, laat hij verstek gaan.

De gereformeerde Balkenende doceerde al zeven jaar de christelijke leer aan de universiteit waar hij ook is gepromoveerd. Vanuit Zeeland verhuisde hij in 1974 naar het grote Amsterdam om geschiedenis en rechten te studeren. In 1992 promoveerde hij in de rechtsgeleerdheid, waarna hij als bijzonder hoogleraar christelijk sociaal denken aan de VU verbonden bleef. Zijn leerstoel wordt gefinancierd door de Abraham Kuyperstichting, het wetenschappelijk bureau van het CDA.

Volgend jaar gaat het college wél door, tenzij het CDA in de regering komt en JP minister wordt. Bidden dus.[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.