[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Van Thijn: ‘Reactie Adelmund was volkomen misplaatst’

Door Luc Holleman en Michiel Hulshof

Oud-minister Ed. van Thijn (PvdA) is ‘verontrust’ over de centrale rol die het asielbeleid, de Islam en de multiculturele samenleving in deze verkiezingscampagne spelen. Dit laat hij weten in een reactie op vragen van Stemhok.nl. Van Thijn, het geweten van politiek Nederland, denkt dat politieke partijen inspelen op de toegenomen islamofobie. ‘Politieke correctheid is een scheldwoord geworden’, schrijft hij. ‘Alles mag blijkbaar worden gezegd.’

De reactie van staatssecretaris Adelmund (PvdA) op vermeend fundamentalisme binnen het Islamitisch onderwijs was volgens hem ‘volkomen misplaatst’. ‘Juist een staatssecretaris van onderwijs, die ook zelf een educatieve taak heeft naar de samenleving, heeft de plicht om de neiging tot generalisatie te bestrijden.’ Van Thijn merkt op dat slechts een klein deel, minder dan 10 procent, van de Nederlandse moslimjongeren een islamschool bezoekt. ‘Waarom heeft niemand hier nog op gewezen?’, vraagt hij zich af.

Volgens Van Thijn dreigen fundamentalisme en intolerantie de kop op te steken. Het virus is overal. [...] Het is de dure plicht van democratische politici om, zonder bepaalde uitwassen te verbloemen, elke vorm van generalisatie buiten de deur te houden, juist ook in verkiezingstijd.’ De negatieve reacties op uitlatingen van Fortuyn in de Volkskrant noemt hij ‘een verademing’.

[Lees hier de hele tekst van Ed. van Thijn][Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.