[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Theo van Gogh voert campagne voor Marokkaans raadslid

Op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen stond op de voorpagina van Het Parool de volgende advertentie: 'Waarom zou een toneelstuk niet verboden mogen worden, stem Fatima Elkatik, PvdA'. De advertentie bleek een actie van Theo van Gogh, verklaard tegenstander van Elatik.

Van Gogh voert al langer campagne tegen Elatik vanwege haar opmerkingen over het aflasten van Asja. Dit stuk, beoogd hoogtepunt van Rotterdam Culturele Hoofdstad, werd afgelast omdat de Marokkaanse spelers werden bedreigd. Het toneelstuk zou beledigend zijn voor Moslims vanwege het tonele verschijnen van de dochter van profeet Mohammed. Moslima Elatik vond het destijds "moedig" het stuk niet op te voeren als gelovigen erdoor gekwetst worden. Van Gogh is van mening dat "fundamentalisten" zich niet met de kunsten hebben te bemoeien.

Het parool liet op zijn website weten dat de advertentie onder valse voorwendselen is aangeboden. "Geen sprake van" meldt Van Gogh op zijn website. "Het is aangeboden door Van Gogh Filmproducties BV". In hetzelfde Paroolartikel meldt Elatik dat ze de advertentie "grote shit" vindt en kondigt een Van Gogh proces aan wegens laster. Van Gogh ziet hier geamuseerd naar uit. Hij wenst haar "veel sterkte met de vrije meningsuiting".[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.