[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Vader Abrahams ode aan Fortuyn

Door Jim van Dorp

Hoera! Vader Abraham heeft eindelijk weer eens een nieuwe plaat gemaakt! Inderdaad, Vader Abraham was die man die in een grijs verleden een hitje had met het Smurfenlied (oudere lezers van Stemhok.nl hebben op zolder misschien nog ergens een 78-toeren plaatje liggen) en ja, hij leeft nog steeds! Ditmaal verblijdt de bebaarde popster ons niet met koddige liedjes over blauwhuidige kaboutertjes of kleine cafeetjes aan de haven, maar met een heuse ode aan niemand minder dan Pim Fortuyn.

‘Wimmetje gaat, Pimmetje komt’ luidt de titel van Abraham’s jongste geesteskind. In dit stevig stukje poëzie steekt Abraham zijn politieke overtuigingen niet onder stoelen of banken. De zwevende kiezer wordt haarfijn uitgelegd wat we van Pimmetje kunnen verwachten: ‘mooie Pim’ is ‘de held, de Nostradamus, de waker over recht.’ Een beter campagnelied kan de lijst Fortuyn zich niet wensen en mocht het Nederlandse volk ooit uitgekeken raken op het wat saaie Wilhelmus dan heeft zich bij deze een geschikte opvolger voor de functie van volkslied aangediend.

Voorlopig is ‘Wimmetje gaat, Pimmetje komt’ nog altijd niet doorgedrongen in de nationale hitparades en ook is er nog steeds geen videoclip met een saluerende Fortuyn (at your service!) gesignaleerd op TMF of MTV. De TROS is totnogtoe de enige omroep die het plaatje heeft gedraaid. Het lijkt erop dat Pim zelf vooralsnog de enige is die een exemplaar van het singletje heef aangeschaft.

Conclusie: Vader Abraham heeft ook al geen talent om propaganda te voeren.

De tekst van ‘Wimmetje gaat, Pimmetje komt’ is te vinden op: http://www.ad.nl/artikelen/Nieuws.[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.