[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      De geheime premierkandidaten

Door de redactie van Stemhok.nl

Bij de gevestigde politieke partijen is grote paniek uitgebroken. Niemand had verwacht dat die vervelende Fortuyn met zijn borrelpraat zo omhoog zou schieten in de peilingen. De VVD brengt als eerste haar geheime wapen in stelling: Hans Wiegel for president. Welke verrassende kandidaten voor het premierschap hebben de andere partijen nog in huis? Stemhok.nl geeft graag gratis advies.

Partij van de Arbeid
Heeft eigenlijk Joop den Uyl nodig, maar die is dood. Naar verluidt proberen sommige PvdAers Wim Kok overhalen toch alsjeblieft nog vier jaar langer op de boel te passen, maar hij heeft andere verplichtingen: wandelen met zijn vrouw Rita en patat eten met zijn zoon in de Artis-kantine. Blijft over Wouter Bos. Helemaal zo gek nog niet: zelfs Pim vindt hem een lekkere knul.

CDA
Deze partij zou best Ruud Lubbers kunnen gebruiken. Maar sinds die oud-premier bij de UNHCR aan de touwtjes trekt, ontmoet hij alle goodwill-ambassadeurs. Zo mocht hij vorige week nog Angelina Jolie zoenen. Een womanizer als Lubbers is niet meer bij de VN weg te trekken. Een andere mogelijkheid is Fred Rutten, ooit prominent partijlid, maar nu overtuigd dat het Einde Der Tijden zich in mei dit jaar in een dorp in Spanje zal voltrekken. Stemhok.nl ziet eigenlijk alleen nog brood in een come-back van Dries van Agt.

GroenLinks
Had Tara Singh-Varma, maar die is dood. Een wonderbaarlijke wederopstanding kan haar echter terugbrengen op het politieke toneel. Verder valt nog te denken aan Mohammed Rabbae, mits hij een ander kapsel neemt. Maar Stemhok.nl ziet eigenlijk meer in Femke Halsema als eerste vrouwelijke premier.

Leefbaar Nederland
Heeft slechts n geheim wapen, maar dat is dan ook meteen een heus stemmenkanon: Henk Westbroek. Met hem als premierkandidaat haalt Leefbaar Nederland met groot gemak de kiezers terug die Pim heeft weggekaapt.[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.