[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      De onbegrijpelijke wartaal van Dijkstal

Door Pieter van der Straaten

VVD-lijsttrekker Hans Dijkstal moet Jip en Janneketaal gebruiken, vindt zijn voorzitter Bas Eenhoorn. Afgelopen weekend nam Dijkstal zich voor, zijn campagneboodschap helder te verwoorden. Maar tijdens het lijsttrekkersdebat in Rotterdam zakte hij genadeloos door het ijs.

Herhaaldelijk verloor hij zichzelf in ellenlange zinnen. Al vóór de eerste pauze in het debat voelde hij zich genoodzaakt zich daarvoor te excuseren.

De ellende begon met zijn exposé over nieuwe WAO-regelgeving. Hier de transcriptie:

“Ik ben het eens met de analyse die we allemaal kennen dat er in Nederland relatief te veel mensen in zitten die er niet thuis zouden horen en wij hebben nagedacht, maar wij niet alleen, of je niet zou moeten splitsen in werken en je privé-sector en de vraag is hoever we er mee zouden komen als we die totale nieuwe koers in zouden slaan, maar ondertussen is iedereen op zijn eigen manier bezig om de WAO te verbeteren. Het gaat om die instroombeperking, het gaat er niet om dat de mensen die er in zitten eruit worden gegooid, maar het gaat om ‘beperk die instroom’ en om het hele actuele politieke punt, want u weet, morgen komt de Sociaal-economische Raad met een voorstel, dus wij willen meewerken aan een systeem dat substantieel resultaat heeft, maar dat hoeft niet per se voor ons die splitsing te zijn in zakelijk en privé; als dat langs een andere weg kan, vinden wij dat ook goed.”

Na de eerste pauze wist Dijkstal een nóg langere zin te produceren. Probeer ‘m maar eens uit te spreken:

“Wat ik erg jammer vind, want we praten over een erg lastige sociale problematiek, is dat we in een tijd van groei met krapte op de arbeidsmarkt dan toch nog zoveel moeite kost bij een achterstand op die arbeidsmarkt en dan ook nog een scholingsachterstand, die mensen op de arbeidsmarkt te krijgen, maar ik vind behalve kritiek daar op hebben, en die heb ik, en dat moet misschien ook wat scherper, dan moet je ook oog hebben voor als het goed gaat en ik kom daarop want ik heb net op de radio gehoord dat een afspraak met het midden- en kleinbedrijf om mensen aan het werk te hebben, ik geloof met name in dit gebied hier, opgeleverd heeft 41 duizend banen voor allochtone werkelozen, dus je moet als het ware dat stimuleren en prijzen en tegelijk oog hebben voor wat we tekort komen en daar moet je scherper in zijn.”

De redactie van Stemhok.nl daagt haar bezoekers uit, de woorden van Dijkstal kort en bondig samen te vatten. Stuur uw inzending naar redactie@stemhok.nl. De beknoptste inzender kan een pretzelpretpakket tegemoet zien.[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.