[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Op webbezoek bij Kamerkandidaten (3)

Door Ramon Schimmel

In het tijdperk van e-merce, proberen ook Kamerleden en kandidaat-Kamerleden het online. Met hun persoonlijke website pogen ze zichzelf te presenteren als moderne wereldburger. Persoonlijke informatie, willekeurige vakantiekiekjes, een cv en een overzicht van speeches en publicaties, het wordt allemaal op de site gedumpt. Over inhoud is meestal niet nagedacht, over vormgeving evenmin. Zolang je maar online bent (en je haar maar goed zit) lijkt de opvatting van veel politici.

Stemhok gaat regelmatig op webbezoek bij (aspirant-)Kamerleden en presenteert essentiële informatie om u voorkeursstem te kunnen bepalen. Dit keer Boris Bittrich en een aantal lijsttrekkers. Profileren zij zich online afdoende om Fortuyn wat wind uit de zeilen te nemen, of behoeft ook hun online-campagnestrategie aanpassing? Lees en oordeel zelf (’t is niet moeilijk).


Jan Marijnissen, lijsttrekker van de SP
‘Mijn favoriete bezigheid is lezen. [...] Op mijn laatste vakantie las ik De laatste held van Rick de Leeuw, zanger en tekstschrijver van de helaas gestopte Tröckener Kecks.’

‘Echt favoriete boeken heb ik niet. ‘Het Boek’ is mijn favoriet. Ik ruik ook altijd aan boeken.’
‘Rome is mijn favoriete stad, onmiddellijk gevolgd door New York. Oss is een goede derde.
Italië is het fijnste land. Het landschap direct onder Siena kan concurreren met de zuidoever van de Maas tussen Lith en Grave. Het klimaat, de mensen, de cultuur, de drank en het eten zijn er allemaal top.’

Over muziek: ‘De mooiste stukken: De Passies van Bach, het Requiem van Mozart, de Mariavespers van Monteverdi, Joshua Tree van U2, Exile on Mainstreet van de Stones, alle live-registraties van Slash. Alle concerten van de Stones, U2 en de Golden Earring bezoek ik al twintig jaar. Klassieke concerten vind ik niet zo prettig. Dat stil zitten vind ik nog steeds vervelend.’

‘Soms denk je wel eens: Als ik meer tijd had, dan…..
Nou, ik zou dan vaker naar het theater willen. [...]. En ik zou vaker naar de bioscoop gaan. Mijn mooiste: One Flew Over the Cuckoo’s nest (1975); Life of Brian (1979); Braveheart (1995); Il Postino (1999); The Good, the Bad And the Ugly (1966); Gandhi (1982); Billy Elliot (2001), en Il Vangelo Secundo Matteo (1963).’


Jan Peter Balkenende, lijsttrekker van het CDA
Zijn site is al net zo saai als zijn kapsel, wat dat betreft voert hij zijn imago consequent door. De enige wetenswaardigheden staat in zijn curriculum vitae, onder het kopje hobby’s:
* Galerie bezoek
* Musicals
* Skieën


Thom de Graaf, lijsttrekker van D66
‘Ik ben een groot liefhebber van de schaatssport en volg nog steeds de “toptoernooien” met pen en papier in de hand voor de rondentijden. Ik heb wel wat met water.’ Een andere hobby van De Graaf is namelijk zeilen.


Ad melkert, lijsttrekker PvdA
Hobby: koken. Zie de site voor het recept van de maand maart: Vooraf: garnalen tabouleh, hoofd: tong op zuurkool, na: boerencake met dadels.
Sport- actief: tennis en zeilen (gezien dat laatste ligt een coalitie met D’66 voor de hand).
Sport - passief: voetbal, Feyenoord en Oranje
Vakantie: Spanje of met zeilboot op IJsselmeer
Muziek: Joe Cocker, Johan Sebastiaan Bach
Schrijver: Gabriel García Márquez
Dichter: Bert Schierbeek


Boris Dittrich, nummer drie op de kandidatenlijst van D66
Zijn homepage opent met een grote foto van zijn boek en de volgende bijbehorende tekst: ‘Het boek Een blauwe stoel in Paars dat ik geschreven heb is vanaf medio oktober 2001 in de boekenwinkel verkrijgbaar (ISBN 90-5515-307-9). Mijn uitgever heeft op de achterpagina de volgende tekst geplaatst:’ Blablabla, blablabla, enzovoort.
Alleen maar positief natuurlijk, en dan:
Bestel het boek bij bol.com.

In zijn bio de volgende ‘nadere bijzonderheden’:
- Zijn vader kwam als asielzoeker uit Tsjecho-Slowakije.
- Heeft in 1977 enkele maanden als vrijwilliger in kibboets Dovrat in Israel gewerkt.[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.