[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      ‘Broos, mag dit al verstuurd worden?’

Door Niels van Zeben

In de aanloop naar verkiezingen wordt geen middel geschuwd om de kiezer te betrekken bij het reilen en zeilen van de politieke partijen. Tot die middelen behoren ook e-mailnieuwsbrieven, die de kiezer desgevraagd in groten getale over zich kan laten uitstorten. Vaak zijn zulke mailtjes niet meer dan een overzicht van actualiteiten in het politieke circuit.

De nieuwsdienst van Leefbaar Nederland (LN), de Leefbaar Koerier, is echter een stuk sensationeler. Dit overzicht van relevante artikelen in een uiteenlopend aantal (dag)bladen wordt samengesteld door LN-bestuurslid Jeroen Kemna. Bij het verzenden van de nieuwsbrief wordt af en toe flink geblunderd. Zo werd onlangs pijnlijk duidelijk wie er tegenwoordig eigenlijk aan de touwtjes trekt bij LN, toen Kemna de abonnees liet meelezen:

“Hoi Broos,
Deze Koerier wil ik erg graag verzenden!
Wanneer mag het?”

Niet Jan Nagel of Fred Teeven, maar vice-partijvoorzitter Broos Schnetz blijkt dus de grote regisseur te zijn.

Naast LN zijn ook andere oppositiepartijen heel actief bij het verzenden van nieuwsberichten. De mail van met name SP en GroenLinks veroorzaakt net zoveel overlast als spam, hoewel de lezer er in dit geval natuurlijk zelf om vraagt. Elke Kamervraag wordt de lezer toegemaild, van de kwestie over de overlast van een voormalige asbestfabriek tot de vossenjacht en kokkelvisserij aan toe. Wie nu nog klaagt dat de politiek niet dicht bij de burger staat, weet niet waar hij het over heeft.

Gelukkig zorgt de Leefbaar Koerier wederom voor een krent in de pap. Een interne partijmail van Kemna verdween per abuis in de ondoorgrondelijke krochten van het internet en belandde open en bloot bij de Koerier-lezers:

“Beste Kay, Klaas en Broos,
Tot mijn spijt heb ik moeten constateren dat de gemaakte afspraken op woensdagavond j.l. reeds op een andere plek plaats vonden, zonder mij hier in te kennen. Bij mijn enthousiaste belrondje van gisteren, bleek al snel dat zaken die ik al vele malen aan de kaart stelde, nu toch gebeurden, echter zonder mij er in te laten participeren. Het meest bedroefd ben ik over het feit dat er zelfs al een denktankje onderwijs opgericht was, wederom zonder mij. Wie had hier toch keer op keer op gehamerd? Jammer. Dit schept niet direct vertrouwen en enthousiasme. Ik hoop op openheid, transparantie en duidelijkheid. Wellicht kan iemand mij een keertje duidelijkheid verschaffen?
Ik ben overigens maar weer gestopt met mijn rondbellen.”

Dat eerlijkheid en duidelijkheid door LN zó letterlijk zou worden genomen, had natuurlijk niemand durven hopen. Daar kan Fortuyn nog een puntje aan zuigen.[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.