[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Liberalen showen "VVD-modeljongeren"

Door Aernout Bouwman

De communistische Sovjet-Unie mag dan ruim een decennium achter ons liggen, het verschijnsel van de modeljongere bestaat nog steeds. Maar zoek hiervoor niet bij de communistische aftakking van GroenLinks of de uiterst linkse vleugel van de SP. De VVD zette het oude propagandamiddel onlangs met succes in op de algemene vergadering in Veldhoven.

Het optreden van de modeljongeren werd voorbereid door voormalig modeljongere Loek Hermans. Met behulp van een aantal “vreselijke jeugdfoto’s” vertelde hij aan honderden partijgenoten over zijn studententijd. Ooit zat hij op het katholieke en aards conservatieve klein seminarie Rolduc, maar daarna werd hij direct lid van de VVD, zo haast de huidige minister van onderwijs zich te melden.

Toen Hermans ook over zijn “topkadertraining” bij de VVD had verteld, riep hij de nieuwe hoop van de VVD naar het podium. Een frisse jonge dame in keurig mantelpak en een iets minder frisse jonge man betraden het podium.

Laurine Bonnewits had haar praatje goed uit het hoofd geleerd. “Als je ergens achter staat, dan moet je niet langs de zijlijn blijven staan”, hield zij haar gehoor voor. De holle leus blijft even boven het publiek hangen, om vrijwel onopgemerkt tussen de stoelen in stukken te vallen.

“Wat doe je eigenlijk?”, vroeg Hermans haar. “Ik ben voornamelijk moeder”, liet Laurine weten. “Gelukkig”, dachten de bepakte mannen in de zaal. Want een vrouw moet natuurlijk in de eerste plaats voor de kinderen zorgen. Maar als moderne vrouw heeft Laurine een leuke baan bij de overheid, als griffier bij een rechtbank. De zaal zwijgt instemmend.

Laurine staat ook op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. En het mag dan slechts plaats 67 zijn, zij is niet bang om zichzelf een hoog doel te stellen. “Ik ga nu voor een zetel in de Tweede Kamer”, riep zij enthousiast. Alle mannen in de zaal klappen tevreden. Het zal toch wel niet lukken, weten zij.

Als de VVD-show voorbij is loopt Laurine met een bos bloemen de zaal uit. “Het ging erg goed”, complimenteert een oudere man haar. De modeljongere lacht verlegen. “Dank je wel”, zegt ze.[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.