[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Homo’s hebben liever Hans dan Pim als premier

Door Jim van Dorp

Uit een enquête van de Gay krant onder 311 homoseksuelen blijkt dat de Lijst Pim Fortuyn op 15 mei op de meeste roze stemmen kan rekenen. Op een persconferentie maakten eigenaar van de Gay krant annex homo-paus Henk Krol en onderzoeker Tielman de resultaten van de enquête bekend. Het blijkt dat meer dan 60 procent van de homo’s een voorkeursstem geeft aan een homoseksuele kandidaat. Populair zijn Peter Rehwinkel (PvdA), Boris Dittrich (D66) en Joop Wijn (CDA), maar Fortuyn is toch veruit favoriet. Maar liefst 31,1% van de ondervraagden zegt voor de kale Rotterdammer te gaan. Dit betekent dat de Lijst Fortuyn in homoland niet minder dan 47 zetels zou halen!

Homo’s vinden Pim dan wel lekker, maar toch zien zij liever VVD lijsttrekker Hans Dijkstal als minister-president. Meer dan de helft van de geënquêteerden ziet Pim niet zitten als premier. Volgens de homo’s zou Dijkstal de beste premier zijn omdat ‘hij de politicus is die het meest zichzelf is’. Blijkbaar vinden ze het erg schattig dat Hans bij elk debat weer ongegeneerd zit te pitten.

Uit de enquête blijkt verder dat de meeste homo’s niet bepaald monogaam zijn in hun stemgedrag. Slechts 69% van de homoseksuelen die vier jaar geleden op de PvdA stemde is van plan dat nu weer te doen, voor de VVD is dit percentage 68. De meeste homo’s die aangeven deze keer op Fortuyn te stemmen gingen vier jaar geleden nog voor de VVD. Willen de gevestigde partijen voorkomen dat Pim straks op een roze golf het Catshuis binnensurft dan dienen zij hun campagnestrategie te wijzigen. Een kinky VVD-verkiezingsfeest in het COC wellicht? Of Ad Melkert die in een leren pak gaat folderen op de Regulierdwarsstraat![Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.