[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Over vier jaar: naakte politici

Door Ramon Schimmel

In verkiezingstijd worden diverse media ingezet om de boodschap voor het voetlicht van de kiezers te krijgen. Kranten, opiniebladen, televisie en internet, ze worden allemaal gebruikt door de campagneteams. Ook in de roddelbladen zien we steeds meer politici opduiken, denk aan Melkert en zijn vermeende voorkeur voor SM. Verschil is natuurlijk dat politici er niet zelf voor kiezen in Privé of Story te staan. Dat overkomt ze.

Vrouwen consumeren over het algemeen meer roddel en iets minder Andries Knevel, Buitenhof en Nova dan mannen. Hoe dan toch - afgezien van ‘serieuze’ media en roddeljournalistiek - de politiek sexy te maken en die vrouwelijke doelgroep te pakken, moeten de campagneteams zich hebben afgevraagd.

Het antwoord is simpel: via de glossy’s. In het meinummer van tijdschrift van het jaar Elle staat een modereportage met een aantal Kamerleden, een aspirant-Kamerlid en een demissionair-minister. Kort mogen zij iets vertellen over het belang van uiterlijk en imago in de politiek om tot slot hun belangrijkste programmapunt naar voren te brengen. Zonder dat laatste was er vast geen deal geweest en dus geen modereportage.

Toch moet het niet veel gekker worden. Nog even en de parlementariërs staan naakt in de Playboy of de Playgirl. Thom de Graaf moest onlangs, toen hem door Bridget Maasland en Katja Schuurman van Lijst Nul de vraag werd voorgelegd of hij voor zes zetels meer, naakt zou poseren, wel erg lang nadenken voordat hij uiteindelijk nee zei. Wellicht over vier jaar naakte politici, tot die tijd moeten we het doen met:

Nebahat Albayrak (PvdA) in een jurk van Victor & Rolf, een roze-zwart gestreepte panty van Zipper en groen-blauwe lak-pumps van Dries van Noten.
‘Ik ben lang niet wezen dansen, bang dat dat niet kon als Kamerlid.’

Camiel Eurlings (CDA) in een geel T-shirt en zwart jasje van Yohji Yamamoto.
‘Ik ben gewoon lekker mezelf, dát spreekt de mensen aan.’

Frank de Grave (VVD) poseert zonder bril (en zonder glaasje prik met rietje) in zijn eigen Armani-pak. Verder draagt hij een oranje T-shirt van Yohji Yamamoto en een jas van Junya Watanabe. Of dit zijn imago bij de legertop ten goede zal komen is zeer de vraag. Misschien wil hij minister van Justitie worden. Infiltreren bij de Italiaanse maffia lijkt in ieder geval eenvoudig:
‘Ik ben een Armani-fan. Dat past goed bij mijn Italiaanse postuur.’

Agnes Kant (SP) draagt een zwarte top en rode rok van Bernhard Willhelm en laarzen van Stephane Kélien.
‘Als ik ‘s ochtends te lui ben om me mooi aan te kleden, heb ik er later op de dag steevast spijt van.’

Evelien Tonkens (GroenLinks) is in een zwarte jurk van Comme des Garçons gehesen, waaronder een roze panty van Zipper en schoenen van A.F. Vandevorst te zien zijn. (Zijn wel schoenen uit de oude collectie, het is maar dat je het weet).
‘Ik zie er altijd nogal slordig uit.’

Tot slot - ja hoor, daar is ie weer - Boris Dittrich (D66). Hij poseert in een blauw-grijs pak met streepjesmotief van Dries van Noten. Daaronder draagt hij een overhemd van Comme des Garçons, eveneens met motief.
‘Laatst zat ik in Buitenhof met een wit T-shirt onder een V-hals, daar heb ik een hoop mailtjes op gehad! Mensen vonden het maar niks. Te casual.’[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.