[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Notaris ziet toe op Grote Dijkstal Saxofoonrietjesveiling

Door Aernout Bouwman

Stemhok.nl heeft twee juristen gevonden die zullen toezien op een correct verloop van de Grote Dijkstal Saxofoonrietjesveiling. Gerechtsdeurwaarder mr. Nico Reijn uit Tilburg en notaris mr. Marijke Arts-Fischer van kantoor Van Doorne te Amsterdam hebben deze belangrijke taak op zich genomen. Wilt u een bod uitbrengen op een van de twee gebruikte saxofoonrietjes, lees dan het veilingreglement onder aan deze pagina goed door. En wie weet, wordt u de gelukkige eigenaar van dit Dijkstal-relikwie!

De rietjes
Moeilijke vragen. Daar bereidt iedere politicus zich op voor. Maar onbenullige vragen, dat is toch heel iets anders. Zo vroeg Stemhok.nl aan Hans Dijkstal twee gebruikte saxofoonrietjes. De lijsttrekker van de VVD liep rood aan, keek verward rond en antwoordde na wat uhs: Ik mag natuurlijk niets zeggen. Hiervoor moet je bij mijn woordvoerder zijn.

En dat, terwijl hem netjes was uitgelegd dat de rietjes op internet worden geveild en dat de opbrengst ten goede komt aan het dikhuidenverblijf van diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Ook Dijkstals woordvoerder keek de redacteur van Stemhok.nl aanvankelijk met verbazing aan, maar zag er de lol wel van in. Hij beloofde er werk van te maken.

Twee weken later bleek hij een man van zijn woord. Bij de receptie van de Tweede Kamer lagen twee saxofoonrietjes klaar. Netjes in een envelopje met een vriendelijke kaartje erbij. En daarmee bewijst Dijkstal dat hij niet de kwaadste is.

De veiling:
1.
De twee rietjes worden apart aangeboden. Het minst beschadigde exemplaar wordt aangeduid met de letter A. De minimale biedprijs voor dit rietje is 8 euro. Het meest beschadigde en dus meest gebruikte rietje wordt aangeduid met de letter B. De minimumprijs van dit exemplaar bedraagt 10 euro.

2. Het bieden geschiedt per e-mail. In het mailtje dat u stuurt naar veiling@van-doorne.nlvermeldt u uw e-mailadres, uw huisadres en woonplaats, uw telefoonnummer en het bod dat u uit wilt brengen. Uw mailtje belandt dan automatisch bij zowel de notaris, de gerechtsdeurwaarder als de redactie van Stemhok.nl. Vergeet niet aan te geven of u een bod uitbrengt op rietje A of op rietje B.

3. Bij een bod dat even hoog is, geldt het eerste bod. In het theoretische geval dat twee mensen hetzelfde bieden op exact hetzelfde moment, moet opnieuw worden geboden.

4. De veiling stopt wanneer op 15 mei de laatste stembureaus sluiten. Hierna wordt het hoogste bod door de deurwaarder vastgesteld. De kopers worden de volgende dag op de website van Stemhok.nl bekendgemaakt. Na betaling en de notarile vastlegging van de uitslag van de veiling, wordt het rietje aan de koper overhandigd door de notaris en de gerechtsdeurwaarder.

De redactie van Stemhok.nl vermeldt tot 15 mei iedere maandag het hoogste bod van de afgelopen week.[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.