[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      RTL dik tevreden over verkiezingsdebat

Door Pieter van der Straaten

Waar houdt journalistiek op en waar begint politiek? Bij RTL worden de grenzen steeds vager. Maandagavond opende het RTL-nieuws zelfs met een item over het chaotische lijsttrekkersdebat tijdens de soundmixshow. ‘Een buitengewoon mooi platform’, vond de programmadirecteur van RTL4.

Hans Dijkstal voelde zich misleid door de organisatoren. Hij wist niet dat tijdens het debat een auto zou worden verloot. Maandag reageerde hij korzelig: ‘Ik wou dat ik er niet was.’

RTL kaatste de bal van Dijkstal onmiddellijk terug. Presentator van het debat Frits Wester, in een vorig leven campagneleider van Elco Brinkman, verdedigde zichzelf maandag bij B&W: ‘De VVD is zelf hofleverancier van de sterrenplaybackshow.’ In het RTL-nieuws werd ook nog even getoond hoe Annemarie Jorritsma in hét keuvelprogramma van de zondagmiddag, Life & Cooking, van een showtrap schreed.

Femke Halsema vond dat met het lijsttrekkersdebat ‘een grens overschreden’ was. Te veel entertainment, te weinig inhoud. Rosenmöller weigert volgens haar ‘heel veel spelletjes’. Maar ook hij doet af en toe mee bij programma’s als Lotto Weekend Miljonairs van Robert ten Brink, en onlangs liet hij zich nog door Paul de Leeuw fêteren, die voor de gelegenheid verkleed was als Pipo de Clown.

Frits Wester: ‘Ik ben het gewoon zat te dansen naar de pijpen van politici.’[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.