[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Zappen helpt niet meer

Door Thijs Peters

Televisiedemocratie? Dictatuur zal je bedoelen! De kijker wil Brood en Spelen, maar krijgt politiek te verteren. Op koninginnedag onder meer een klap onder de gordel van Paul, een lintje voor Johan Vlemmix en Wouter Bos bijt boeren.

Dinsdag 30 april - Voor de kijker viel er op de avond van koninginnedag weinig te kiezen, noch te genieten. Zodra hare majesteit klaar was met zaklopen in Meppel nam de politieke elite massaal bezit van kabel en ether. De irritante onderbrekingen van de Soundmixshow door een stel vervelende mannen afgelopen zaterdag waren nog maar het begin van de verpolitisering van kwaliteitsamusement. Zappen helpt niet meer. Van vier uur ‘s middags Lijst 0 tot elf uur Barend en van Dorp. Politiek op elke zender, in elk programma en zelfs tijdens de reclame.

Lijst 0: de klap onder de gordel van Paul
Katja Schuurman betrapt Pim Fortuyn op belangstelling voor krullenbol De Graaf. ,,Ik dacht: (tijdens het RTL-debat van afgelopen zaterdag red.) Je vindt mij toch leuker dan je toe durft te geven.’’ Van een andere vlotte jongeman moet hij niets hebben. ,,Het ene moment condoleert Rosenmöller mij met de dood van mijn vader, het volgende moment slaat hij onder de gordel.’’ Professor geeft ook toe dat hij dol is op “sick jokes”, maar klaagt dat Nederlanders hem dan nooit begrijpen. Beste kiezer: de kandidaatstelling van Pim is een grapje. Een geintje begrijp je wel? Niet op LF stemmen dus, maar dat snappen jullie natuurlijk niet. (15:15 Ned. 2)

Lintje voor Johan Vlemmix
Royalist, maximalist en sinds kort ook populist. Lijsttrekker van de Partij van de Toekomst Johan Vlemmix presenteert zich als de nieuwe minister van Feestzaken. Een lintje in de Orde van De Gouden Loeki voor deze amusante invulling van door duur belastinggeld betaalde zendtijd. (16:30 Ned. 1)

Wouter Bos bijt boeren
Man bijt Hond strikte Woutertje Bos. Wat wil jij later wil je worden? ,,In ieder geval geen minister van Landbouw.’’ (19:00 Ned. 1)

De bus van SBS nieuws
Gemist vanwege Wouter op het eerste net. Was in Amsterdam op de vrijmarkt, maar welke politicus mocht meerijden in dit rijdend Volksgericht? (19:00 SBS 6)

Voor je kiezen ( 22:30 Ned. 1)
Gemist want gelijktijdig met Nederland Kiest (22:15) en Villa BvD (22:30) en het RTL Nieuws (RTL 5). Nederland Kiest en Villa BvD kwamen vandaag met de eerste thema-uitzending over de verkiezingen. Beiden rechtstreeks vanuit de Residentie.
Nederland kiest mengt politiek met fragmenten uit het sportjournaal. Onze complimenten voor de dames uit Oldenzaal die Nederlands volleybalkampioen werden. Ze verdienen meer, maar beuren vast minder dan de gasten van deze eerste verkiezingsavond Paul Rosenmöller (80.000 euro per jaar) en Gerrit Zalm (109.000 euro per jaar). Wat Paul en Gerrit verder hebben verteld, is mij helaas ontschoten. De dialogen waren langer dan 15 seconden.
Bij Frits Barend en Henk van Dorp gaf minister Klaas de Vries van Binnenlandse Zaken Jan Pronk een trapje na. ,,Ik vind Pronk heel authentiek’’.[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.