[STEMHOK.NL]    

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen - deze site wordt wekelijks ververst

           

 

Geef je op voor de
wekelijkse
Stemhok nieuwsbrief
E-mailadres:
Geef je op
Meld je af

 

 

 

 

 

 

 

 

      Jorritsma snikt zachtjes

Door Michiel Hulshof

Minister van Economische Zaken Annemarie Jorritsma (VVD) is razend op het Algemeen Dagblad, en vooral op de journalisten Allard Besse en Peter de Knegt. Het tweetal onthulde eerder dat ex-burgemeester Bram Peper had gesjoemeld met zijn declaraties en dat Philips topman Cor Boonstra had gehandeld met voorkennis. Nu ontdekten de speurneuzen dat het Jorritsma-concern subsidie heeft gekregen van het ministerie van Economische Zaken. Jorritsma, haar man, haar dochter en haar zwager hebben allemaal aandelen in dit bedrijf.

Nog vóór publicatie van het gewraakte artikel riep de bewindsvrouwe de pers bijeen om het ongelijk van de ‘beste kwaliteitskrant van Nederland’ aan te tonen. Locatie: eerste verdieping van het ministerie van Economische Zaken in Den Haag, onder het wakend oog van koningin Beatrix, die – geschilderd in moderne pasteltinten – op het gepeupel neerkeek.

De modieus geklede minister zat aan een grote eikenhouten tafel. Naast haar speelde een grijze man in pak (met een rood-wit gestippelde stropdas) nerveus met zijn blauwe balpen. Deze man was haar voorlichter. Vóór de minister stond een dienblad met diverse kleuren Spa en een stapeltje gewassen glazen. Niemand dronk iets. Aan de andere kant van de tafel waren zes camera’s opgesteld in een rij. Daarachter drentelde een grijze man in pak heen en weer. Hij slaakte diepe zuchten bij vervelende vragen. Ook hij was voorlichter.

De minister trakteerde haar gehoor op enkele soundbites, zoals: ‘de broer van Wouter Bos kan toch ook belastingaftrek krijgen’ en ‘als je aan mijn integriteit komt, dan ben je aan het verkeerde adres’.

‘Ik ga er vanuit dat jullie journalisten integer zijn’, probeerde de minister. Het bleef rustig in de zaal. Iemand stelde een vraag. ‘Ik kan het wel hebben’, antwoordde de minister fel, ‘maar mijn man en mijn dochter…’ Ze maakte haar zin niet af en snikte zachtjes. De man met de blauwe pen stopte met spelen en gebaarde naar de journalist dat hij een andere vraag moest stellen. De minister vermande zich en beantwoordde nog wat vragen.

De meeste journalisten lazen in de papieren die ze hadden gekregen. Sommigen verlieten alvast stilletjes de zaal. De man met de camera op zijn schouder maakte opnames van het plafond.[Terug naar hoofdmenu]
 

Stemhok.nl  - reageer - colofon - nog 2 weken tot de verkiezingen

Blijf op de hoogte van het laatste campagnenieuws en geef je op voor de e-mailservice van Stemhok.nl.
Zelf schrijven voor Stemhok.nl? Stuur dan een e-mailbericht naar info@stemhok.nl en meld je aan.
Waarschuwing: Iedere gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en/of partijen berust geenszins op toeval.